За нас

През пролетта на специалната 2020 година, когато светът забави хода си за малко, задъхан от препускащия с бясна скорост живот, преуморен от технологии и свръхенергия и препънат от един коварен вирус, се родиха множество нови творчески идеи и проекти, защото добрите стари музи не спят, а продължават да вдъхновяват.

В голямото междучасие на света се роди и един електронен вестник – „Музи в залива“ – свеж, креативен, интересен. Литературно и художествено издание за творби на млади хора от цялата страна, изкушени от литературата, писането и четката, което излиза веднъж в месеца.

Когато вестникът „Музи в залива“ стана на една годинка, направихме алманах със същото заглавие, в който събрахме творбите на публикуваните автори и който бе издаден и на хартиен носител – прекрасен подарък за рождения ни ден.

И така, след една година „Музите“ вече са приютени и в свой дом – най-младото издателство „Кария2020“.

Какво е Кария ли? Това е името на античния тракийски пристанищен град Кария, разположен на нос Шабла, до най-стария фар на Балканския полуостров – най-източната точка на България, там, откъдето изгрява денят. Сега с вестника, списанието и книгите „Кария“ продължава да пръска светлина. Духовна и силна.